2012-03-21 12:44:54• hírek • Kocsis Zoltán

Megújul az Avasfelsőfalui Városi Kórház is

Kedden, március 20-án került fel a közbeszerzéseket felügyelő országos hatóság honlapjára az a licitfelhívás, amelyen keresztül a Szatmár Megyei Tanács az Avasfelsőfalui Városi Kórház felszerelésének modernizálását szeretné megvalósítani.

Magyarán, az MT fel akarja újítani az egészségügyi intézmény műszereit, többek között a legmodernebb elektrokardiográfok, ultrahangkészülékek, elektroenkefalográfok és Doppler-ultranhangok vásárlásával. A műszerek beszerzésére 1,419 millió lej áll rendelkezésre, míg a bútorzat beszerzésére 66.235 lej.

Nem ez a végső összeg azonban, amit az MT az avasfelsőfalui egészségügy fejlesztésére fordít. Sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően 2,885 millió lejt áldozhat erre a célra, amiből 2,213 millió lej vissza nem térítendő hitel.

„A cél az, hogy az Avas környéki lakóknak minőségi betegellátásban legyen részük. Az infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen feltétele annak, hogy javuljon az orvosi ellátás színvonala és hatékonysága", mondta Csehi Árpád, az MT elnöke.

A mentőállomás felújításával, a kabinet felszerelésének modernizálásával a Megyei Tanács el szeretné érni, hogy bővüljön az avasfelsőfalui egészségügyi ellátások palettája, ami lehetővé tenné, hogy minél kevesebb beteget kelljen máshová átirányítani.

A Szatmárnémeti Járványkórház, Sürgősségi Osztály, Járóbeteg-gondozó és Mentőállomás, valamint a Tasnádi Városi Kórház mellett ez a Megyei Tanács újabb jelentős befektetése Szatmár megye egészségügyének fejlesztése terén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: